Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, The Bodrum Cup’ın 1989’dan bu yana Muğla’nın ve ülkemizin denizciliği, değerleri ve güzelliklerinin tanıtımında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Organizasyonun bir yat yarışından daha fazlası olduğunu belirten Gürün, “The Bodrum Cup bölgemizin ekonomik ve sosyal hayatına da büyük katkılar sağlıyor. Yerli ve yabancı yatçıları Bodrum’da buluşturan ve Muğla’mızın koyları ve denizlerimizin korunması için farkındalık yaratan bir etkinlik

olan The Bodrum Cup her yıl güçlü temalarla farklı konulara da dikkat çekmeyi başarıyor” şeklinde konuştu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün:

“‘UMUT’ İÇİN YELKEN AÇALIM”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, The Bodrum Cup’ı ilgi ve sevgiyle takip eden müdavimlerimizden biri. Akdeniz’in en büyük yelken organizasyonunun Bodrum sularında düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti her fırsatta dile getiren Gürün, organizasyon komitemize hemen her konuda destek olmaya büyük gayret gösteriyor. Başkan Gürün’e The Bodrum Cup’ın kendisi ve Muğla için ne ifade ettiğini sorduk, çok gururlandığımız övgüler aldık. Başkanımızın bir de 2023 yılında gerçekleştireceğimiz The Bodrum Cup için tema önerisi var:

“İlk düzenlendiği 1989 yılından itibaren Muğla’mızın ve ülkemizin denizciliği, değerleri ve güzelliklerinin tanıtımında Bodrum Cup çok önemli bir yere sahip. Bu yıl 34’üncüsü düzenlenecek olan ve Ülkemizin en uzun soluklu organizasyonlarından biri olan Bodrum Cup, bir yat yarışından daha fazlasını ifade ediyor. Muğla’mızın eşsiz güzelliklerinin dünyaya tanıtılmasının yanı sıra bölgemizin ekonomik ve sosyal hayatına da büyük katkılar sağlıyor. Yerli ve yabancı yatçıları Bodrum’da buluşturan ve Muğla’mızın koyları ve denizlerimizin korunması için farkındalık yaratan bir etkinlik olan Bodrum Cup her yıl güçlü temalarla farklı konulara da dikkat çekmeyi başarıyor. Akdeniz’in en büyük yelken organizasyonu olan Bodrum Cup, mavi yolculukta bir çok sağlam dostlukların kurulmasında da öncülük ediyor. Gelecek yıl 100’üncü yılını kutlayacağımız ‘Cumhuriyetimizin ve Ulu Önder Atatürk’ ile ilgili bir tema ve umut konusunun işlenmesinin Bodrum Cup’a çok yakışacağına inanıyorum. Mavi yolculuğun isim babası Bodrum sevdalısı Halikarnas Balıkçısı’nı ve Kısmeti ile dünya seyahati yapan ilk Türk denizcisi Sadun Boro’yu da saygıyla anıyorum. Festivalde her yıl olduğu gibi bu yılda heyecan verici yarışlar izleyeceğimizi düşünüyor, bu organizasyonda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.”