Bodrum’un konsept mekanlarından Gemibaşı’nın sahibi ve işletmecisi Hüseyin Boyacı, uzun yıllardır American Hospital The Bodrum Cup katılımcısı…

Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi’nin kült mekanı 50 yıllık lezzet ustası Gemibaşı, Bodrum’da geleneksel mutfak kültürünün önde gelen temsilcilerinden biri olarak bilinir. 50 yıllık yolculuğunda birçok ismi ağırlayan Gemibaşı, kalitesinden ve lezzetinden ödün vermeden ayakta kalmayı başaran köklü Bodrum restoranlarından biridir. 44 yaşındaki Hüseyin Boyacı, “bu işin içinde doğup büyüyen” çekirdekten yetişme bir esnaf… Aynı zamanda bir yelken sevdalısı.

34’üncü American Hospital The Bodrum Cup’a yarışmak için Siu teknesi ile katılan Hüseyin Boyacı, kült mekanın adını taşıyan charter teknesi Gemibaşı ile de etkinlikleri takip ediyor. “Yarış için donanımına pek güvenemediğim için onu yarışa dahil etmedik ama ekmek teknemizi de festivalin dışında bırakmak istemedik” diyor keyifle.

American Hospital The Bodrum Cup’ı çocukluğundan bu yana merakla izlediğini ancak yoğun iş temposundan fırsat buldukça katılmaya çalıştığını anlatan Boyacı, festivalin sınırlarının biraz daha geliştirilmesinden yana; fakat rotanın değişmesini kast etmiyor, katılımın daha fazla olması gerektiğini düşünüyor. “Araştıralım, duyuralım, yurt dışından teknelerin daha fazla katılmasına ön ayak olalım. Hatta bu sene yarıştan hemen sonra bunun için hazırlanalım” önerisinde bulunuyor.

Bodrum Cup’ın çok büyük bir organizasyon haline geldiğini söyleyen Hüseyin Boyacı, karada ve denizde turizm yapan bir Bodrumlu’nun bakış açısından şöyle anlatıyor Akdeniz’in en keyifli deniz festivalini:

“American Hospital The Bodrum Cup’ın çok daha uluslararası çaplı bir organizasyon olarak devam etmesi gerekiyor bence. Rotamız çok güzel. Çökertme, Kissebükü, Gümüşlük… Başka bir yere gitmeye hiç gerek yok. Ekonomiyi canlandıran bir etkinlik aynı zamanda. Sezon bitiyor, yılın The Bodrum Cup zamanı başlıyor. Eskiden, festival başlamadan önce restoran personelinin izinleri buna göre ayarlanırdı. Ne zaman The Bodrum Cup biter, bizim sezon da o zaman sona ererdi. Aynı enerjiyi bulalım istiyorum.”

American Hospital The Bodrum Cup’ı üç kelimeyle anlatmasını istiyoruz Boyacı’dan… “Sezon kapanışı, Bodrum’un can suyu” diyor duraksamadan ve ekliyor: “Her zaman var olsun ve inşallah daha da büyüyerek devam etsin.”

BİR BODRUM GELENEĞİDİR GEMİBAŞI…

Hüseyin Boyacı, Bodrum’un, Gökova’nın, mavi yolculukların yaşadığı dönüşümü anlatırken biraz hayranlık, biraz da hayal kırıklığı yaşadığını gizlemiyor: “Bazı şeylerde zorlanmaya başladık sanırım. Karada ve denizde yaşadığımız değişim çarpıcı. Denizde, charter turizmini pazarlamakta ve tanıtmakta giderek daha da zorlanıyoruz. Gökova’nın eskiden bir büyüsü vardı.  Daha önceleri Güney Afrika’dan, Amerika’dan insanlar binlerce euro verip mavi yolculuk satın alırdı. Kaybettik biz o kesimi. Nedenini araştırmak gerekiyor. Diğer taraftan, babamın yarattığı “Gemibaşı” markasını yaşatmak için çalışıyoruz. Büyük paralar kazanmıyoruz, sadece markanın var olmaya devam etmesini sağlamaya çalışıyoruz.”