Yaklaşık 19 yıl boyunca Milta Bodrum Marina Genel Müdürlüğü ve Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü (BAYK) Komodorluğu görevlerini bir arada yürüten Ömer Karacalar, American Hospital The Bodrum Cup’ın Bodrum denizciliğinin sembolü olduğunu söylüyor.

Deneyimli denizci Karacalar, “Bodrum Cup bana göre Bodrum denizciliğinin iki açıdan sembolüdür. Bunlardan biri, Bodrum guletlerinin inşasının sürdürülebilirliğini sağlaması, diğeri ise Bodrum’un dünyaya tanıtımına büyük katkısı… Böyle bir organizasyonu başlattığı için Erman Aras’a teşekkür etmek lazım. Umarım bundan sonra da aynı şekilde devam eder” dedi.

DENİZLERİN KORUNMASI ÇOK ÖNEMLİ

Ömer Karacalar, ‘Maviye güç katıyoruz’ teması ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Bodrum’un deniz turizmi için bu kadar değerli bir etkinliğe yakışan bir motto seçilmiş. Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir ile başlayan mavi yolculuk, bugün çok iyi noktalara geldi. American Hospital The Bodrum Cup, hem mavi yolculuk sektörüne hem de maviye güç katıyor. Bunun için de aslolan denizlerin korunması ve temizliği. Her yıl olduğu gibi bu sene de gerekli mesajların verileceğini tahmin ediyorum.”

ULUSLARARASI PLATFORMA TAŞINMALI

“American Hospital The Bodrum Cup’ın bundan sonraki hedefi ne olmalı” sorusunu Karacalar şöyle cevapladı: “Tanıtımın çok iyi yapılması ve organizasyonun uluslararası platforma taşınması lazım. 2018 yılında gerçekleştirilen İstanbul Challenge, çok güzel bir adımdı. Bir de sevgi çemberi… Hatta tonozları bizim marinadaki çocuklar atmıştı. İzmir Senfoni Orkestrası konser vermişti. Bunlar müthiş operasyonlar. Şu anda komitedeki arkadaşlar işinde uzman, genç ve dinamik. Tabii ki biraz finansal destek gerekiyor. Bu güçlenirse, belki Bakanlık’tan destek alınabilirse, daha güzel işler ortaya çıkar diye düşünüyorum.”

DENİZCİLİĞİN GELİŞMESİNİ SAĞLADI

Ömer Karacalar, sözlerini şöyle tamamladı: “American Hospital The Bodrum Cup sayesinde biz de Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü’nü kurduk. Şimdi BAYK da uluslararası bir platforma taşınıyor. Yine Bodrum Cup’ın açtığı yolda Tirhandil Cup düzenlenmeye başladı. Şimdi Dragonlar başlayacak ki Dragon kaybolmuş bir olimpik sınıftı. 2023’te Dünya Şampiyonası yapılacak. Bütün bunlar Bodrum denizciliği için çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”